aparat foto de colectie, subacvatic, NIKON NIKONOS I

Se vinde un aparat foto subacvatic NIKON NIKONOS.

“Primul aparat Nikon ce putea fi utilizat sub apa fara vreo carcasa sau elemente suplimentare are o poveste cu adevarat interesanta. Aceasta incepe cu un personaj foarte cunoscut: naturalistul Jacques-Yves Cousteau. Acesta era preocupat la finalul anilor ’50 sa gaseasca o solutie tehnica viabila pentru a putea fotografia viata submarina. S-a lovit insa de problema producerii opticii necesare unui astfel de aparat. A apelat asadar la Nikon, care s-au angajat sa se implice in dezviltarea unui aparat subacvatic. In anul 1960, cele doua parti anuntau succesul colaborarii lor si lansau in Franta aparatul Calypso. Acesta a fost vandut in Paris sub numele zeitei elene a marii pana in 1962, cand Nikon decide sa preia complet productia si sa o mute in Japonia. Aparatul care este produs din 1963 se numeste Nikonos, si este aproape identic cu originalul Calypso. Putea fi utilizat pana la o adancime de 50m si in temperaturi de -20 de grade.”. Sursa: www.nikonisti.ro

NIKON NIKONOS I a fost fabricat intre 1963-1968.

Cateva date tehnice: dimensiuni  99mm x 129mm x 47mm, greutate de 540g, obiective interschimbabile, obiectivul standard fiind un W-Nikkor 35mm (f/2.5-f/22) cu 6 elemente in 4 grupuri, focalizare de la 0.8m la infinit.

Camera se afla in stare estetica buna (ptr varsta ei). Exista urme ale timpului mai mult pe ornamentele de ordin estetic din cauciuc alb (probabil pot fi curatate). Garniturile par bune, obiectivul este in stare buna, armeaza, declanseaza. La sistemul de prindere al curelei de transport are o clema lipsa, dar pare ceva simplu si usor de confectionat.

Am adaugat poze facute cu NIKONOS-ul. E un film PARADIES ISO200 de la DM developat in oras. Neclaritatea pozelor se datoreaza subsemnatului: 1. nu prea sunt obisnuit sa aproximez distantele. 2. dupa ce am facut aproximarile, am vazut ca marcajele de pe obiectiv sunt in picioare (feet) nu in metri . Ce am observat la el si trebuie sa mentionez, desi nu stiu daca aparatul este de vina sau tot eu: a expus una din doua pozitii, adica poza-pauza-poza-pauza-etc… Cred ca nu am armat bine, ptr ca pe finalul filmului a expus fara pauza.

Pret 390 lei + transport.

VANDUT

nikonos

Mai multe poze aici.

Transportul se face prin Posta Romana sau curier, la alegerea cumparatorului.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s